Cernit Polymeerklei

Eigenschappen:

Cernit-polymeerklei is een boetseerklei die permanent uithardt door bakken in een gewone keukenoven. Het is een zachte kleisoort die makkelijk te bewerken is. Deze ziet er na het bakken uit als porselein. Het kan gebakken worden tot 130 graden in de oven. Ik bak zelf op 110 graden in een hete lucht oven en dan een half uurtje. Dit is veilig en niet giftig. Na het afbakken is de klei waterbestendig en kan deze worden bewerkt door te schuren, snijden, boren of te beschilderen met acrylverf.

Je kan de kleuren met elkaar mengen om nieuwe kleuren te krijgen. Of bijvoorbeeld een marmer effect. Ook het mengen van niet alleen de kleuren, maar ook de lijnen geeft een mooi effect. Experimenteer er lekker op los! 

Heb je klei over? Dit kan je heel goed en lang bewaren. Gebruik hiervoor een afsluitbaar bakje of zakje. Zo geniet je het langste van je klei.

Verschillende lijnen:

Number One is de basis lijn van Cernit en heeft mooie intense kleuren en is diep gepigmenteerd. 

Translucent Deze polymeer klei heeft een transparante look na het afbakken van de klei. Met deze eigenschap kun je super mooie effecten maken. Deze lijn wordt veel gebruikt het maken sieraden, zoals oorbellen, armbanden etc.
Pearl Deze lijn heeft een parelmoer uitstraling door de toegevoegde mica deeltjes. Hiermee breng je een extra 'wow' effect toe aan je creatie. Denk aan sieraden of bloemetjes met een glitter and glamour effect!! 
Opaline Deze lijn heeft een enigszins doorschijnende / keramiek effect. Echter is weer niet zo doorschijnend als de translucent lijn. 
Nature Deze polymeerklei heeft een natuurlijke uitstraling. Een steeneffect door de spikkeltjes in de klei. Hij is er in drie kleuren. 
Metallic De verbeterde opvolger van de (uit de productie) Cernit Glamour lijn. Deze klei zit boordevol Mica poeders en is hiermee uniek in zijn soort. Een intense metallic uitstraling, ontzettend fijn voor mooie Mica shifts en je creaties te laten glimmen.
Neon Felle en fluoricerende kleuren waarmee je creaties echt laat knallen